sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevät!

Huh, mikä viikko ja mikä sää! Vaikka maastossa kulkiessa on jo muutaman viikon ajan nähnyt, miten talvi lähenee loppuaan, tämän viikon aurinko ja lämpö herättivät kevään täysillä ainakin mun rinnassa! Väliäkö sillä, että kaduilla pöllyää ja hiekka narskuu hampaissa, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja huomaa melkein joka päivä laittaneensa liikaa vaatetta päälle :)

Maanantaina murisin ja tuhisin turhautuneena, kun pieni migreeninpoikanen teki silmät araksi valolle ja jouduin viettämään päivän pimennysverhojen takana. Onneksi olo helpotti siinä määrin, että illalla pääsin lamppulenkille Annan kanssa; raitis ilma teki todella hyvää kaikin puolin. Tiistaina tuhisin turhautuneena lisää, kun sää olikin harmaa - että menetinkö sen ainoan aurinkoisen päivän? Ei sentään, loppuviikosta päivä päivältä virne vaan kasvoi, kun aurinkoa riitti ja riitti. Ja riitti.

Lauantaina pääsin avaamaan kevään suunnistuskauden. Mulla oli monta kertaa ajatuksena käydä talvikorttelirasteilla mutta en sitten missään vaiheessa saanut aikaiseksi. Alkujaan tarkoitukseni oli mennä sunnuntaina Laaksolahden rasteille, mutta sitten huomasin, että OK-77:n ja Lynxin korttelirastikausi alkoi lauantaina Masalassa. Lisäksi sulan maan ansiosta siellä oli rasteja myös metsän puolella, joten hurautin lauantaiaamuna Masalaan. 5,9 kilometrin radalla tuli todettua, että meno oli vähän kuin varsalla kesälaitumella: järki ja maltti eivät pysyneet mukana, kun kirmasin pitkin puistoja ja metsiä :D No, onneksi rata ei ollut suunnistuksellisesti järin vaikea, joten höntyilystä ei ollut pahemmin haittaa :)

Perjantaina oli tasan kolme kuukautta aikaa Forssan suvi-iltaan, joten tänään aloitin myös kevään asvalttipitkikset. Tosin näin alkuun juoksen vain "semipitkiksiä", esim. tänään noin 70 minuuttia välillä kävelyllä kevennellen. Keskiviikkona tekemäni reilu lenkki yhdessä erotuomarikaverini kanssa ja lauantain suunnistus tuntuivat jaloissa, ja eikä pitkisköpöttely tietenkään avannut jalkoja yhtään sen enempää :) Mutta fiilis oli aivan mahtava, kun talven jälkeen pääsi ekaa kertaa lenkille ohuissa trikoissa, ilman hanskoja, hattuja tai kaulahuivia ja juoksutakinkin olin korvannut toisella pitkähihaisella paidalla. Liikkellä oli tosi paljon porukkaa - lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä, ulkoilijoita - ja kaikki hymyilivät. Se niistä jöröistä suomalaisista ;) Illalla sitten availin jalkoja putkirullalla ja rauhallisella hathajoogalla. Mulla on viime aikoina pohkeet jumitelleet normaalia enemmän, mutta rulla tehoaa niihin tosi hyvin, kunhan vain jaksaa sitä käyttää.

Oletteko kokeneet keväthuumaa tällä viikolla? Mitä odotatte keväässä eniten? :)

2 kommenttia:

  1. Oliko rastit kunnolla osa maastossakin? :) Pakko ehkä lauantaina suunnata Kauniaisiin... suunnistus alkaa nyt tosiaan innostaa!!!!! Tosin korttelirastit, njäh... voi kun pääsis jo metsään!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Masalassa ehkä 1/4 oli kunnolla maastossa, 1/4 sellaisessa semimaastossa (pururadan ympäristössä) ja 1/2 kortteleissa. Pitää seurata, ilmoittaako OK77 etukäteen, millaisia rasteja olisi lauantaina luvassa - Kasavuoressa kun olisi hyvät mahdollisuudet maastorasteillekin :) Etkä muuten ole ainoa, jonka suunnistusjalkaa vipattaa pahasti ;)

      Poista