tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kesää kohti

Vuodenaikojen vaihtelu näkyy ainakin mulla hyvinkin selvästi harjoituspäiväkirjassa. Paitsi että tiettyjä lajeja pääsee harrastamaan vain tiettyinä vuodenaikoina (kuten nyt vaikka hiihtoa vain talvisin), lajikirjon ja "viikko-ohjelman" vaihtelu tuo myös aina uutta intoa harrastamiseen. Alkutalvesta sukset tuntuvat huutavan lumelle pääsyä, kun taas viime viikkoina erityisen paljon on kutkuttanut melontavarvasta. Vaikka moni muukin laji inspiroi tällä hetkellä kovasti, melonta saa ykköspaikan intoilulistalla, koska sen pariin en ole tänä keväänä vielä päässyt. Muutama enempi HC-meloja on postaillut aivan ihania kuvia facebookiin, mutta mun pitää malttaa odottaa toukokuuta ja lämpimämpiä kelejä (ja vesiä!), kun en omista kuivapukua tms.

Sen sijaan tämä kesä on tullut korkattua sekä iltarastien että geokätköilyn osalta. Iltarasteilla uskaltauduimme kaverini kanssa 5 kilsan B-radalle ja rata meni suunnistuksellisesti nappiin. Tosi kiva alku iltarastikaudelle ja oli mukava huomata, miten paljon taidot ovat kehittyneet yhdessä vuodessa ja toisaalta miten hyvin taidot ovat säilyneet talven yli. Samoin geovainu oli kohdallaan, vaikka kätköilystä on tullut aika pitkä tauko... pitää yrittää kesän aikana ottaa aikaa sillekin puuhalle, se on nimittäin aina hauskaa!

Viime kesän melontamuistoja. Tässä taisin treenata tekniikkaa rannan tuntumassa :D
Erotuomarointikausi päättyi mun osalta vähän varkain jo maaliskuun alkupuolella. Salibandykausihan loppuu alueellisten pelien osalta vasta nyt tulevana viikonloppuna, mutta viimeiset 1,5 kuukautta mua on houkuttanut paljon enemmän (polku)juoksu ulkoilmassa kuin erotuomarihommat hikisillä halleilla. Varsinkin pitkille lenkeille on paremmin aikaa ja energiaa viikonloppuisin, joten olen tylysti laittanut aikaesteellisyyksiä salibandyn puolella joka viikonlopulle. En halua olla erotuomaroimassa, jos en pysty pistämään itseäni likoon täysillä vaan löydän itseni haikalemasta jonnekin muualle - jokainen peli ansaitsee mun mielestä erotuomarin, joka ottaa hommansa tosissaan :)

Salpaus-rogaan on nyt alle kaksi viikkoa, joten pikku hiljaa alkaa jännitys hiipiä takaraivoon. Iltarastien jälkeen aloin kunnolla pohtia sitä, että rogan 1:40000-mittakaavan kartta on ihan eri kamaa kuin tavissuunnistuksen 1:10000-kartat. Tuo ero mittakaavassahan tarkoittaa sitä, että jokainen 4 sentin pätkä tavallisessa suunnistuskartassa on 1 sentti tuossa rogakartassa, mistä seuraa, että kovin pieniä maastonmuotoja ei tuossa rogakartassa voi olla näkyvissä. Lisäpontta pohdinnoille tuli, kun katselin Nuuksion ulkoilukarttaa, joka vaikutti kauhean suurpiirteiseltä - ja sen mittakaava oli 1:20000 eli kuitenkin vielä tuplasti tarkempi kuin rogan kartta! Huhhui, saas nähdä, miten suunnistus sujuu sellaisella 1:40000-kartalla :D

Odotatteko te vielä "kesäkauden avaamista" vai oletteko jo päässeet kesäjuttujen makuun?

4 kommenttia:

 1. Oij, melonta on ihanaa! Kävin pari vuotta sitten kurssilla, ja nautin siitä kyllä hirveästi! Onko sulla omaa kalustoa, vai menetkö vuokravälineillä? Meri on niin upea elementti, että kyllä se siinä eniten kiehtoo. <3 Kesäjutut on nyt alkaneet, koska suunnistuskausi on täydessä vauhdissa!

  Hih, mua vähän hirvittää kans rogan mittakaava. En muista millainen oli loppiaisena, mutta toisaalta rastitkin on sitten vähän helpommin löydettävissä. Tai ainakin talvella oli. Hmmm.. paha paha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuulun melontaseuraan (Espoon eskimot), joten pääsen melomaan kerhon kalustolla mielin määrin :) On ollut toimiva ratkaisu mulle. Ja oon kyllä samaa mieltä merestä elementtinä!

   Meillä saa tuoda kerhoon kuulumattoman kaverin melomaan kerran vuodessa, kerro jos haluat joskus kesällä lähteä mukaan! Meidän vaja on Suomenojan suunnalla, sieltä pääsee tosi kivasti melomaan esim. Suvisaaristoon.

   Suunnistuskauden alku on kyllä ihana juttu! Mä kans toivon että rogan rastit olisivat suunnistuksellisesti normaalia helpompia, kuten väitetään :D

   Poista
  2. Mielelläni tulen :)!! Itsekin harkitsin vastaavaa seuraan liittymistä silloin kun kävin kurssin, mutta totesin että melon pari, muutama kertaa vuodessa, että voin silloin vuokrata kajakin. Mutta katsotaan, josko joskus innostuisi enemmänkin!!

   Poista