tiistai 11. marraskuuta 2014

Winter Wonderland

Olin viikonloppuna käymässä kotikonnuillani Jyväskylässä. Sinne oli luvattu lunta ja pakkasta, joten otin mukaani maastolenkkarini ajatellen, että lähden testaamaan, miten ne sopivat lumijuoksuun. Jäisillä alustoilla käytän tavallisia lenkkareita yhdistettynä Icebugin irtonastapohjallisiin mutta pehmeässä lumessa ne eivät toimi kovin hyvin.


Perjantai-iltana saapuessani kaupunki olikin hyvin talvinen, ja varmistin vanhemmiltani, etteihän ulkoilureitille oltu jo ajettu latuja. Ei kuulemma oltu, joten lähdin lauantaina päivällä ulkoilemaan. Ulkoiluteillä näkyi kyllä jo aika paljonkin suksien uria. Sää oli taas ihanan aurinkoinen ja lumi tietysti vielä heijasti valoa - ihan eri meininki kuin täällä etelässä, jossa viime viikko oli kovin sateinen ja sumuisen harmaa.

Menee siinä polku :)
Hölkkäilin pääasiassa latupohjia pitkin mutta muutamassa kohdassa poikkesin poluille. Luminen maisema oli valtavan kaunis, oikea talven ihmemaa. Talvi näemmä yllättää paitsi autoilijat, myös juoksijan ;) Luulisi ettei Suomessa asuvalle lumi ole mitenkään ihmeellinen asia, mutta ainakin mulle ensilumi on aina sykähdyttävä juttu! Pakkasta ei lopulta ollut kuin muutama aste, joten sää todella suosi mua.

Hauskasti havainnollistuu, miten hyvin lumi heijastaa, tässä tapauksessa kengän pinkin pohjan :D
Maastolenkkareina mulla on Salomonin Speedcrossit ja ne läpäisivät lumitestinsä mainiosti. Nappulapohjat toivat pitoa pehmeälle lumelle niin kuin olin ajatellut ja kenkien pinta hylki lunta varsin hyvin. (Juuri ennen tuon kuvan ottamista kuljin vähän paksummassa hangessa. Lumi karisi pois het' kohta seuraavilla askeleilla.) Ainoa ongelma oli oikeastaan se, että kun haluan maastokenkieni istuvan jalkaan kohtuu napakasti, nyt paksummilla sukilla kengät meinasivat olla ahtaat. Toisaalta, kun en (ainakaan vielä) ole mikään hc-harrastaja, pärjään tuolla yhdellä maastokenkäparilla oikein kivasti.

Odottaako kukaan muu ensilumen tuloa? :) Millaisia varusteita kaapeistanne löytyy talviharrastuksia varten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti